Usein kysyttyjä kysymyksiä Rakennus­outletista ja sen toiminnasta

RakennusOutlet on kiertotalousyhtiö, joka haluaa järkeistää rakennustarvikekaupan.​ 

Haluamme tuoda järkihintaan kuluttajien, rakennusliikkeiden ja jälleenmyyjien ulottuville rakennusteollisuuden ensiluokkaiset ylijäämämateriaalit ja -tarvikkeet, jotka saisivat muuten jätteiden kohtelun. ​ 

RakennusOutlet vähentää rakennusteollisuuden ympäristön kantokyvylle tuottamaa rasitusta ja kaikki voittavat: kuluttajat, rakennusliikkeet ja ympäristö.​ 

Toiminta on aloitettu 2018 ja yhdessä kumppaneidemme kanssa olemme onnistuneet vähentämään miljoonien kilojen edestä käyttämättä jääneiden rakennustarvikkeiden päätymistä jätteeksi mahdollistaen samalla asiakkaillemme mittavat säästöt omissa rakennustarvikehankinnoissaan.  

RakennusOutlet palvelee asiakkaitaan verkkokaupan rakennusoutlet.com sekä varastomyymälöidemme kautta. Varastomyymälämme sijaitsevat Vantaalla ja Ylöjärvellä.  

Ylijäämämateriaalilla tarkoitamme täysin käyttämätöntä rakennustarviketta, jota esimerkiksi rakennusyhtiö on tilannut työmaakohteeseensa yli tarpeidensa ja materiaali on jäänyt siitä syystä asentamatta. Kyseessä on siis täysin priimakuntoinen ja käyttökelpoinen tuote, jota ei enää alkuperäisessä kohteessa tarvita.  

Ajoittain autamme kumppaneitamme kierrättämään myös valikoituja purkumateriaaleja tai parasta ennen- päiväyksen ylittäneitä tuotteita, mutta näistä ilmoitamme hyvin selkeästi kaikessa tuoteilmoittelussamme erikseen. 

Ylijäämämateriaalien hyödyntämien on ympäristönäkökulmasta järkevää, sillä tällä tavoin mahdollistat tuotteelle pidemmän elinkaaren. Lisäksi ylijäämämateriaalit ovat hinnaltaan varsin edullisia hankkia – ylijäämämateriaalin hyödyntämisestä kiittää siis sekä ympäristö että kukkaro.  

Ammattirakentajien on hyvä huomioida myös, että tällaisen tuotteen laskennallinen päästöarvo on nolla.

Teemme yhteistyötä liki kaikkien Suomen johtavien rakennusliikkeiden kanssa Raksanouto -palvelumme tiimoilta. Raksanouto on rakennusliikkeille kehitetty palvelu, jossa tarjoamme rakennusliikkeelle mahdollisuuden päästä vastuullisesti eroon ylijäämämateriaaleista, joille ei enää ole kohteessa käyttöä. Lisäksi yhteistyökumppaneihimme kuuluvat lukuisat rakennustarvikevalmistajat, joiden toiminnasta syntyy ajoittain erisuuruisia eriä ylijäämää.

Tarjoamamme tuotteet ovat siis tämän päivän vaatimustasot täyttäviä tarvikkeita, joita ammattirakentajat suosivat omissa kohteissaan. 

RakennusOutletin asiakkaiksi ovat erittäin tervetulleita niin henkilö- kuin yritysasiakkaat. Ostokset voi suorittaa joko verkkokauppamme kautta tilaamalla tai asioimalla paikan päällä varastomyymälöissämme. 

Kyllä. Voit tilata ostoksillesi toimituksen kauttamme ympäri Suomen.

Kaikkien meille saapuvien tuotteiden kunto arvioidaan henkilökuntamme toimesta. Suurimmalle osalle tuotteista kunto ja kuntoluokka on todennettavissa silmämääräisen tarkastelun avulla. Päiväystuotteissa tarkistamme lisäksi myös aina jäljellä olevan myyntiajan. Osa päiväystuotteissa käyttäytyy elintarvikkeiden tavoin, eli tuote voi sinällään olla yhä täysin käyttökelpoista, vaikka valmistajan ilmoittama päivämäärä olisikin ylittynyt. Päiväyksen ylittäneissä tuotteissa ilmoitamme tämän aina etukäteen epäselvyyksien välttämiseksi.  

On kuitenkin hyvä huomioida, että vaikka pyrimme todentamaan meille saapuvien tuotteiden käyttökelpoisuuden, on meidän vaikea todentaa aukottomasti tuotteen toimitusketjussa tapahtuneet mahdolliset virheet tai työmaalla toteutetut varastointimenetelmät. Vaikkakin tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden saada täysimääräinen hyvitys käyttökelvottomaksi osoittautuneesta tuotteesta, emme voi tarjota edellä mainituista syistä kaikille tuotteille takuuta. Asiakkaan vastuulla on todeta ostamansa tuotteen käyttökelpoisuus ja soveltuvuus ennen asennusta. 

Valmistajalla on tuotevastuu tapauksissa, joissa tuotteessa itsessään olisi jokin tuotteen ominaisuuteen liittyvä vika, joka ei johdu esimerkiksi vääristä varastointiolosuhteista.  

Toimintamme ytimessä on nimenomaisesti ylijäämämateriaalien tehokkaampi hyötykäyttö ja näiden saattaminen asiakkaidemme ulottuville. RakennusOutletin valikoimasta voit löytää myös tuotteita, jotka eivät ole ylijäämää, vaan niin sanotusti ”uutta tavaraa”. Tarjoamalla näitä valikoituja valikoimatuotteita tarkoituksenamme on kyetä palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisemmin ja saavuttaa tällä tavoin myös tehokkaampi ylijäämämateriaalien hyödyntämisaste. 

Asiakaspalvelumme palvelee varastomyymälöiden aukioloaikojen mukaan numerossa 020-1277 682. Voit aina poiketa myös varastomyymälöissämme kysymässä neuvoja.